Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων
Προϊστάμενος/η: Ταχματζίδου Αλεξάνδρα
Γραφείο Προϊσταμένης Τηλ.:2313 324 103
Email:pr_eksiatr@psychothes.gr
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας κοινού:Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 – 14.00

Αγαπητέ πολίτη – ασθενή

Το τμήμα των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, είναι ένα αυτόνομο οργανωμένο τμήμα που παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επιδίωξη μας είναι η άμεση και εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες. Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας ποιοτικές, αποτελεσματικές και ισότιμες για όλους τους πολίτες. Επιπλέον φροντίζουμε να ανταποκρινόμαστε με τον πιο καλό τρόπο στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών της χώρας μας.

  • Τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00π.μ. έως 14:00μ.μ.
  • Έχετε τη δυνατότητα να εξετασθείτε από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (πλην ψυχιάτρων) αλλά και να διενεργηθούν σε σας εργαστηριακές εξετάσεις
  • α) Τα τηλεφωνικά ραντεβού των Ψυχιατρικών Ιατρείων κλείνονται στα τηλέφωνα : 2313 324 320 & 2313 324 310
  • β) Τα τηλεφωνικά ραντεβού για τα Ιατρεία Καρδιολογικό, Παθολογικό, Νευρολογικό, Χειρουργικό, Διαβητολογικό Ιατρείο, Συμβ. Διατροφής κλείνονται στα τηλέφωνα: 2313 324 167 & 2313 324 689
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση εξετάσεων είναι να έχετε κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά ή δια ζώσης
  • Για την έκδοση Πιστοποιητικών Υγείας απαιτείται ραντεβού
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κλείσετε απογευματινό ραντεβού, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2313 324 278
  • Κατά την επίσκεψη σας στο Νοσοκομείο να έχετε πάντα: τον αριθμό ΑΜΚΑ σας, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας ή την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης
  • Για την πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων πρέπει να προσκομίσετε τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά ή παραπεμπτικά σε άυλη μορφή. Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εκδίδονται σε ασφαλισμένους ή και σε ανασφάλιστους ασθενείς. Τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά (όχι τα άυλα) φέρουν την σφραγίδα και την υπογραφή του γιατρού που παραγγέλνει τις εξετάσεις, αλλιώς είναι άκυρα. Τα ηλεκτρονικά και άυλα παραπεμπτικά, έχουν ισχύ δύο (2) μήνες όταν εκτελούνται σε δημόσιες δομές.

    Σημείωση: Στη περίπτωση που δεν έχετε ηλεκτρονικά παραπεμπτικά θα πρέπει να καλύψετε το κόστος των εξετάσεων.
  • Ο τρόπος χρέωσης των εξετάσεων εξαρτάται από τις εκάστοτε ισχύουσες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού ταμείου του εξεταζόμενου (π.χ οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ υποχρεούνται στην προσκόμιση ηλεκτρονικής συνταγής, αλλιώς καταβάλουν στο ακέραιο το κόστος)
  • Χρεώσεις γίνονται στα ψυχομετρικά τέστ. Να έχετε μαζί σας, το ΑΜΚΑ (υποχρεωτικά) ή όποιο άλλο έγγραφο θεωρείται απαραίτητο (π.χ απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας).
  • Ο χρόνος αναμονής για εξέταση, δύναται να έχει απόκλιση από το προγραμματισμένο ραντεβού λόγω πολυπλοκότητας ορισμένων εξεταζόμενων περιστατικών. Παρακαλούμε να είστε διακριτικοί και να δείχνετε την ανάλογη κατανόηση στους συμπάσχοντες ασθενείς.

    Παρακαλούμε για την κατανόηση και το σεβασμό σας προς τους εργαζόμενους κατά τον ίδιο τρόπο που και οι ίδιοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε εσάς.


Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), ο Πολίτης δεν δύναται να κλείνει ραντεβού για τρίτο πρόσωπο, παρά μόνο για τα προστατευόμενα σε αυτόν μέλη, τα οποία έχουν καθοριστεί στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.


Επείγοντα Περιστατικά

Τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου από την εφημερία του Νοσοκομείου και μόνο για ψυχιατρικά περιστατικά. Το πρόγραμμα εφημέρευσης του Νοσοκομείου καθορίζεται από την οικεία Υγειονομική Περιφέρεια σε μηνιαία βάση και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της 3ης Υ.ΠΕ.

Διαθέσιμα αρχεία

Μετάβαση στο περιεχόμενο